top of page
  • Writer's pictureNovinarski krožek OŠ Pirniče

NEPOZABNA ČAJANKA OB LISIČJI LUNI

Učenci 6. in 7. razreda, ki smo se prijavili na tekmovanje za Cankarjevo priznanje, smo dobili nalogo, da preberemo knjigo Lisičja luna, ki jo je napisala Maša Ogrizek.

Čez nekaj časa smo prejeli smo vabilo na nepozabno čajanko, ki se je odvijala na naši šoli 21. 3. 2024 od 16:30 do 20.30. Zbralo se nas je kar dvajset, s seboj smo prinesli svoje skodelice za čaj, par evrov za slastno pico in seveda pisala, zvezek ter knjigo.

Ob vstopu v razred je v učilnici svetila samo luna, mi pa smo se na zanimiv način razdelili v skupine, nato pa sestavljali vsebino knjige ter pogovarjali o značilnostih književnih oseb. O Lisičji luni smo tako odkrili še marsikaj zanimivega, medtem pa smo delali razne vaje, ki smo jih sproti tudi preverjali in dopolnjevali.   

Kmalu za tem je že zadišalo po slastni pici in tudi med večerjo smo se pogovarjali o knjigi. Potem smo se pripravili na igranje. Po skupinah smo dobili  pomembne odlomke iz knjige in pripravili dramatizacije. Naše mini prizore smo seveda tudi zaigrali pred učiteljicami in ostalimi udeleženci.

Nato sta učiteljici naredili čaj in posladkali smo se z odličnimi brownie-ji, ki jih je pripravila mama ene od učenk, na voljo pa smo imeli tudi sadje. Medtem smo si ogledali še intervju z avtorico knjige Mašo Ogrizek.

Tik pred koncem pa smo svoje možgančke razmigali še z zanimivo igro sestavljanja in povezovanja besed.

 Eva Končan in Ema Planinc




31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page